ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG Πόλεμος στην Ουκρανία - Το ΝΑΤΟ ενισχύει την Ανατολική Ευρώπη - Το Κίεβο σφυροκοπείται

LIVEBLOG Πόλεμος στην Ουκρανία - Το ΝΑΤΟ ενισχύει την Ανατολική Ευρώπη - Το Κίεβο σφυροκοπείται
Η πρωτεύουσα δέχεται διαρκώς χτυπήματα τόσο από εδάφους, όσο και από αέρος. Χιλιάδες οι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. AP Photo/Czarek Sokolowski

Ανελέητα σφυροκοπείται η Ουκρανία για δεύτερη ημέρα από τις ρωσικές δυνάμεις, με το Κίεβο να βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, στο επίκεντρο της πολεμικής σύρραξης. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποδέχεται μεν την πρόσκληση, ωστόσο στη συνεχεία να καταγγέλλει την κυβέρνηση Ζελένσκι ως «ομάδα νεοναζί» και να καλεί τους Ουκρανούς στρατιώτες να αναλάβουν την εξουσία, ώστε να διαπραγματευτεί με εκείνους.

Την ώρα, δε, που συνεδρίαζε το ΝΑΤΟ σε επίπεδο αρχηγών κρατών, η Μόσχα απείλησε Σουηδία και Φινλανδία με στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση που ενταχθούν στη Συμμαχία. Η Συμμαχία ανακοίνωσε στρατιωτικές ενισχύσεις στην ανατολική Ευρώπη και υπενθύμισε στον Πούτιν το Άρθρο 5 της Συμμαχίας.

Δείτε live εικόνα από το Κίεβο

Η πρωτεύουσα δέχεται διαρκώς χτυπήματα τόσο από αέρος όσο και από χερσαίες δυνάμεις ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, 137 Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, ενώ χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες «ισχυρές» κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, ενώ χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν «εισβολέα» και «παρία της διεθνούς κοινότητας».

Δείτε λεπτό προς λεπτό στο LIVE BLOG του CNN Greece όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία