ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, αυξήσεις σε κατώτατο μισθό και συντάξεις

Τσίπρας: Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, αυξήσεις σε κατώτατο μισθό και συντάξεις
Η ομιλία του κ. Τσίπρα είναι επικεντρωμένη στις έξι εθνικές προτεραιότητες που θεωρεί κρίσιμες για το μέλλον της χώρας ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η ομιλία του κ. Τσίπρα ήτανεπικεντρωμένη στις έξι εθνικές προτεραιότητες που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Έδωσε έμφαση στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση παρουσίαζοντας προτάσεις. Πρότεινε ένα διαφορετικό, δημοκρατικό και προοδευτικό μοντέλο και ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, όπως τόνισε. Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ.Τσίπρας εστίασε επίσης στο Κράτος Δικαίου, στη θωράκιση των Θεσμών και της Δημοκρατίας.

Ως πρώτη εθνική προτεραιότητα έθεσε την κρατικοποίηση της ΔΕΗ. «Επανακρατικοποιούμε τη ΔΕΗ. Ανακτούμε τουλάχιστον το 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο. Καθαρές κουβέντες. Η ΔΕΗ επιστρέφει από την αισχροκέρδεια στον ιδρυτικό της σκοπό ως εταιρία κοινής ωφέλειας» ανέφερε.