ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας - Η σύγκρουση κορυφής λεπτό προς λεπτό

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας - Η σύγκρουση κορυφής λεπτό προς λεπτό
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καταψηφίστηκε μετά από μια εκρηκτική συνεδρίαση στη Βουλή, η πρόταση δυσπιστίας  που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Σε σύνολο 299 βουλευτών, υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 143 βουλευτές και κατά 156 βουλευτές. Από την ψηφοφορία έλειπε ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Δείτε πως κάλυψε live τη συνεδρίαση το CNN Greece