Μητσοτάκης: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών, μειώσεις για όλους - Τι είπε για ΕΝΦΙΑ, συνταξιούχους
Ανανεώθηκε:
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025
INTIMEΣε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις που υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ όπου εξήγγειλε σειρά άμεσων παρεμβάσεων.
Μεταξύ αυτών, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους κατά 2%, ενώ μηδενίζεται ο φόρος εισοδήματος για νέους κάτω των 25 ετών με εισόδημα έως 20.000. Παράλληλα ανακοίνωσε σειρά μέτρων και για το στεγαστικό.
Για τη στέγαση: «Παρεμβαίνουμε στην αγορά ακινήτων - Χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής 25% για εισόδημα από ενοίκια από 12.000 - 24.000 ευρώ».
Στα μέτρα υπέρ των συνταξιούχων είπε: «Μειώνεται στο μισό η προσωπική διαφορά το 2026 - καταργείται πλήρως το 2027. Πρόσθετο όφελος σε 671.000 συνταξιούχους -πέραν της ελάφρυνσης από τους νέους συντελεστές».
Για τον ΕΝΦΙΑ στην περιφέρεια: «Μειώνεται στο μισό ο ΕΝΦΙΑ από το 2026, στα χωριά μέχρι 1500 κατοίκους - καταργείται εντελώς το 2027».
Παράλληλα: «Μειώνεται 30% ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά κάτω των 20.000 κατοίκων».