ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν, η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει

Φλαμπουράρης: Οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν, η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Για μια ακόμη φορά οι ‘Κασσάνδρες’ διαψεύστηκαν. Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει». Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την επένδυση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό τον δρόμο άνοιξαν τόσο «η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων ότι δεν αποτελούν δασική έκταση τα 37 στρέμματα», όσο και «η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τον χαρακτηρισμό ως αρχαιολογικού χώρου ενός μικρού τμήματος μόλις 280 στρεμμάτων, επί συνόλου 6.500».

Ο κ. Φλαμπουράρης προστίθεται στη λίστα των υπουργών της κυβέρνησης που χαιρέτησαν την απόφαση του ΚΑΣ, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, είχε νωρίτερα επισημάνει πως «είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί έχει δρομολογηθεί με τον ασφαλέστερο τρόπο η επένδυση» και έκανε λόγο για «μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς όρους και την αρχαιολογία αλλά και με νομική ασφάλεια».

Με την σειρά του ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης έκανε λόγο για μία γνωμοδότηση που είναι «προς το συμφέρον των επενδυτών». «Νομίζω είναι η καλύτερη λύση για όλους, χωρίς να προσβάλλεται η νομιμότητα, η οποία είναι και αυτή ένα στοιχείο μιας επενδυτικής πλευράς. Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι επενδυτές του Ελληνικού το γνωρίζουν και είναι σύμφωνοι, δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ