ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: ΟΙ χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί η ΝΔ είναι... ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι

Παππάς: ΟΙ χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί η ΝΔ είναι... ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Δριμεία κριτική σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή την στάση τους και τις δηλώσεις του αναφορικά με την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR.

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς και προσθέτει:

«Στις αιτιάσεις πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει.

Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ».

Στη συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημειώνει ότι «στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του.

Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:
· 6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),

· 7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),

· 8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),

· 9 (Απασχολούμενο προσωπικό),

· 10 (Οροι συμμετοχής),

· 13 (Διαδικασία δημοπρασίας),

· 14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και

· 15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών)».

«Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ;

Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τι σέβεται και τι όχι.

Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα.

Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Ανέβασε τους τόνους ο Κικίλιας

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέβασε τους τόνους στη κόντρα με την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαπολύοντας επίθεση στον Νίκο Παππά.

«Έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση των καναλιών, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Το ΕΣΡ θα κρίνει. Σεβαστά είναι και τα αποτελέσματα των αποφάσεων, αλλά και οι άμυνες όλων. Καλό θα ήταν ο υπουργός-καναλάρχης, αποτυχημένος σε όλα, να απολογηθεί για τον αντισυνταγματικό νόμο του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει, αλλά, αντίθετα, είναι επιθετικός. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εντός και εκτός χώρας, εκτός από τον ίδιο», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ