ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Τάση

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Τάση
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τα μέλη της υιοθετώντας την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωποι της γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο, ανέφεραν ότι «σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας».

«Η Σοσιαλιστική Τάση, έλαβε εντολή αποχώρησης από τη βάση της και έτσι τερματίζεται η μέχρι σήμερα συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, υιοθέτησαν την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και η συμπιεσμένη απογοήτευση τόσο από τη λειτουργία του κόμματος όσο και από την κυβερνητική πολιτική για την έλλειψη στρατηγικής και τη μη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, αντανακλάται στα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της αποχώρησης και της χάραξης ανεξάρτητης πορείας» σημειώνουν τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης και προσθέτουν:

«Επισημαίνουμε ότι εκείνοι που συνέβαλαν κυρίως στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος είναι τα διαρκώς φτωχοποιούμενα στρώματα της κοινωνίας (νέοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγρότες, συνταξιούχοι κ.λπ.) που είτε δεν συμμετείχαν στις πολιτικές διεργασίες απογοητευμένοι από τη λειτουργία των σημερινών πολιτικών κομμάτων, είτε έβρισκαν άρνηση στην προσπάθεια συμμετοχής τους. Είναι ίσως η πρώτη φορά, που διαμορφώνονται οι συνθήκες για συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς σε πολιτικές δράσεις για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης που θα περιλαμβάνει όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση».

«Η Σοσιαλιστική Τάση, με τον μετασχηματισμό της σε πολιτική κίνηση εγγυάται την ενεργό συμμετοχή στις πολιτικές της δράσεις όλων των κοινωνικών ομάδων και στοχεύει στη διαμόρφωση προγράμματος που θα προτείνει λύσεις για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Ειδικά για τη νέα γενιά, επειδή εκτιμούμε ότι πλήρωσε και πληρώνει ακριβότερα ίσως από όλους τις επιπτώσεις της κρίσης, την καλούμε να συμμετέχει μαζί μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια για να διαμορφώσουμε από κοινού τις λύσεις στα προβλήματα που μας αφορούν.

Αφού ευχαριστήσουμε όλους εκείνους και εκείνες που συμμετείχαν σε αυτή την πολιτική διαδικασία, καλούμε όσους και όσες έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς και συμμερίζονται τις απόψεις μας για τη δημιουργία μιάς πολιτικής κίνησης που θα ξεπερνά τα πρότυπα των σημερινών παραδοσιακών κομμάτων και θα εγγυάται τη συμμετοχικότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής των κατεστημένων που την έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ