ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι διαταραχή σαν παιδική ασθένεια», λέει για την αλλαγή φύλου ο Κ. Ζουράρις

«Είναι διαταραχή σαν παιδική ασθένεια», λέει για την αλλαγή φύλου ο Κ. Ζουράρις
EUROKINISSI

Την πρόθεσή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο που δίνει το «πράσινο φως» στα διεμφυλικά άτομα ώστε να μπορούν να διορθώσουν το φύλο τους στην ταυτότητα ή σε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο είναι καταχωρημένο, χωρίς να έχουν υποβληθεί σε ιατρική επέμβαση ή σε ψυχιατρική εξέταση και αγωγή, έκανε γνωστή ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, κάνοντας λόγο για ιατρικό και βιογενετικό θέμα.

«Είναι διαταραχή σαν παιδική ασθένεια, όπως ο παιδικός διαβήτης», είπε ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Realfm 97,8, δηλώνοντας ότι θα το ψηφίσει.

«Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, όλα τα σχετικά, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας.

Σχολιάζοντας τη θέση που έχει διατυπώσει η Εκκλησία και απαντώντας στο ερώτημα αν δικαιούται να επεμβαίνει στο ζήτημα, ο Κώστας Ζουράρις είπε: «Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ