ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπ. Πολιτισμού για το Ελληνικό: Σε τροχιά ομαλής εξέλιξης η επένδυση

Το υπ. Πολιτισμού για το Ελληνικό: Σε τροχιά ομαλής εξέλιξης η επένδυση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία αρχείου

«Σε τροχιά ομαλής εξέλιξης η επένδυση του Ελληνικού» μετά τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Η τελική γνωμοδότηση στις 3/10 ολοκληρώθηκε ύστερα από έναν «γόνιμο διάλογο», η απόφαση «ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία» και «διαμορφώθηκε στη βάση, κυρίως, της εισήγησης της Διεύθυνσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΠΚΑ)», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «στην απόφαση του ΚΑΣ ενσωματώνονται οι αρχές του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, το οποίο συστηματοποιεί, διευκολύνει, επιταχύνει τη διεξαγωγή των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, προστατεύει τα μνημεία, καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα από την άποψη της φύλαξης, συντήρησης, τεκμηρίωσης και ανάδειξής τους, πάντα στο πλαίσιο των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου (N. 3028/2002), και μάλιστα σε ολόκληρη την επιφάνεια της επένδυσης».

«Από το ΚΑΣ εγκρίθηκε επιπλέον το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά (ΣΜΠΕ)".
Τα πιο πάνω συμβάλλουν στην συνέχιση και υλοποίηση της επένδυσης, που αποτελεί τη βούληση της Κυβέρνησης και παράλληλα διασφαλίζουν την προστασία και ανάδειξη των στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ