«Πόλεμο» με την Εκκλησία ανοίγει ξανά ο Φίλης: Η ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας
Να παραμείνει η διάταξη για το δικαίωμα νομικής αναγνώρισης φύλου στα 15 έτη ζήτησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις του επιστημονικού κόσμου.
Ο κ. Φίλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, άνοιξε και πάλι μέτωπο με την Εκκλησία καθώς μίλησε για ηθικολογία και περιθωριακό λόγο εκ μέρους της ιεραρχίας η οποία, όπως είπε, είναι δομή εξουσίας και όχι η εκκλησία στο σύνολο της.
Σύμφωνα με τον κύριο Φίλη «η στάση της ιεραρχίας εναντιώνεται στο δικαίωμα των ανθρώπων να υπάρχουν που είναι ο θεμέλιος λίθος της Εκκλησίας του Χριστού. H ιεραρχία με τον περιθωριακό της λόγο σπρώχνει μικρές ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες στα νύχια μιας διάκρισης και ενός ρατσιστικού λόγου».
«Η ιεραρχία λειτουργώντας ως μια δομή εξουσίας ξεχνά πολλά από τα μηνύματα του χριστιανισμού και επιθυμεί λαοσυνάξεις αλλά ο κόσμος έχει σήμερα άλλα προβλήματα και δεν παρασύρεται από τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε ο κ Φίλης.
Σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια θα συμμετάσχει αύριο ο πρωθυπουργός
21:19
LIVEBLOG ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Live η συνέντευξη Τραμπ για Ιράν: «Μπορεί να τους τσακίσουμε μέσα σε μια νύχτα, ακόμη και αύριο»
21:10
Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο
21:07
Τραμπ: Μπορούμε να τους τσακίσουμε σε μια νύχτα - Πάνω από 155 αεροπλάνα για τη διάσωση του πιλότου
20:56