Αντίθετος με την αλλαγή φύλου στα 15 ο Μιχελογιαννάκης
Διαφωνεί αλλά δεν διευκρινίζει αν θα καταψηφίσει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει την αλλαγή ταυτότητας φύλου στα 15 χρόνια.
Με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την ιατρική του ιδιότητα για να εκφράσει την αντίθεσή του με την προωθούμενη διάταξη. «Ως γιατρός που γνωρίζω την γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας», αναφέρει και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να επανεξετάσει το όριο ηλικίας.
Ο κ. Μιχελογιαννάκης αποφεύγει πάντως, να ξεκαθαρίσει αν θα καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη σε περίπτωση που ο κ. Κοντονής δεν προβεί στις αλλαγές που του ζητούνται.
Η δήλωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη:
«Είναι γνωστό ότι οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μια κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού. Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία. Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο Ο.Η.Ε. το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων. Όμως η δυνατότητα επιλογής στα 15 έτη της αλλαγής φύλου, ως γιατρός που γνωρίζω την γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας».
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00