ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - Σταύρου Κοντονή για την ταυτότητα φύλου

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - Σταύρου Κοντονή για την ταυτότητα φύλου
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Κόντρες και υψηλοί τόνοι σημαδεύουν τη συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει και την αλλαγή της ταυτότητας φύλου στο 15ο έτος ηλικίας ενός ατόμου.

Ο Αδ. Γεωργιάδης ήρθε σε κόντρα με τον Στ. Κοντονή για τη στάση της Εκκλησίας στο συζητούμενο νομοσχέδιο. «Εμείς πιστεύουμε και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί. Εσείς που είστε άθεοι δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για την Εκκλησία. Για την Εκκλησία έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε:

Αν είσαι άθεος κύριε Κοντονή να βγεις και να το υπερασπιστείς, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης που ανέφερε ότι δεν θα μπει σε θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη. «Εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν, αυτό το κατάλαβαν μέχρι και Εσθονοί βουλευτές και μας έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή. Εσείς εδώ, το έχετε καταλάβει;», διερωτήθηκε για να συμπληρώσει: πως «ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός είναι μια απελευθερωτική ιδεολογία που δυσφημίστηκε τα χρόνια του Στάλιν, -μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για δεξιά παρέκκλιση" γιατί βάζει τις σχέσεις παραγωγής πάνω από τις κοινωνικές σχέσεις».

Στην κόντρα παρενέβη και η Αλέκα Παπαρήγα που χαρακτήρισε αστείο να μιλάει η κυβέρνηση για Οκτωβριανή Επανάσταση την ώρα που φιλάει τα χέρια Πούτιν και του Τράμπ. «Τα κοινωνικά δικαιώματα είναι ταξικά και είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε η τέως γγ του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «όσο πιο δεξιά πάει τόσο πιο αριστεροφανή λάβαρα σηκώνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ