ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ οι 6 διαφωνούντες για ταυτότητα φύλου και Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ οι 6 διαφωνούντες για ταυτότητα φύλου και Τουρκική Ένωση Ξάνθης
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα αρμόδια όργανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος «παραπέμπονται» οι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν κόντρα στην επίσημη θέση στο άρθρο 3 για τη φυλομετάβαση στα 15 χρόνια και την τροπολογία για την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Από το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο διευθυντής της Κώστας Ζαχαριάδης όσο και η γραμματέας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους επεσήμαναν πως δεν είχε μεν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ωστόσο, οι βουλευτές θα κληθούν στα αρμόδια όργανα να εκθέσουν τις απόψεις τους και να γίνει περαιτέρω συζήτηση. Σημείωναν δε, πως αυτό θα γίνει καθώς πρόκειται να κατατεθούν κι άλλα κρίσιμα νομοσχέδια.

Η Γεωργία Γεννιά καταψήφισε για την «φυλομετάβαση» ανηλίκων, ενώ η Νίνα Κασιμάτη και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Αϊχάν την τροπολογία για την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Μάρκος Μπόλαρης που διαφωνούσαν με την αλλαγή ταυτότητας φύλου στα 15 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ