ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Παιδείας: Τα συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν στους φοιτητές

Υπουργείο Παιδείας: Τα συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν στους φοιτητές
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν σε όλους τους φοιτητές, έδωσε, για μία ακόμη φορά, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η σημερινή διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Αγγελόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των φοιτητών και τους διαβεβαίωσε ότι η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων θα γίνει κανονικά.

4251384

(Πηγή: EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, στην οποία το υπουργείο, μέσω του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, πρότεινε -και συμφωνήθηκε με τον ΣΕΕΒΙ- να υπάρξουν νέοι τρόποι τιμολόγησης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ώστε να γίνεται συντομότερα η διαδικασία αποπληρωμής, τηρώντας τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ως προς τους ελέγχους.

Παρά την θετική αυτή εξέλιξη όμως, ο ΣΕΕΒΙ έχει δηλώσει ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αλλάξει η διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών από πλευράς υπουργείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ