ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης για Black Rock: Γρήγορα το θέμα θα καταλήξει θετικά

Σταθάκης για Black Rock: Γρήγορα το θέμα θα καταλήξει θετικά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Τραγωδία» χαρακτήρισε την επενδυτική πολιτική της ΝΔ ο Γιώργος Σταθάκης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έχει θετική κατάληξη ο διάλογος με την Black Rock ώστε να ανοίξει  δρόμος για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη με ένα-δυο νομικά θέματα που διατυπώνονται αντιρρήσεις εκ μέρους της εταιρίας να βρίσκονται σε εκκρεμότητα. «Νομίζω ότι γρήγορα το θέμα θα καταλήξει θετικά, αφού εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε το έχουμε κάνει σωστά και καλά», ανέφερε στη Βουλή, θυμίζοντας ότι στις υποχρεώσεις της εταιρίας είναι να πληρώσει την απαλλοτρίωση του χώρου, να αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο και να αναβαθμίσει τον χώρο πρασίνου.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ εξέφρασε την απορία του για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, επί 8 χρόνια με κυβέρνηση ΝΔ, η επένδυση της Black Rock ήταν στα αζήτητα. «Ήταν για τραγωδία η εμπειρία από την ΝΔ, αφού δυο φορές απορρίφθηκε ο φάκελος που αφορούσε την επένδυση από το Συμβούλιο της Επικρατείας», επεσήμανε και πρόσθεσε πως η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε την επένδυση, με το ΚΑΣ να την ξεμπλοκάρει. Όπως είπε, το πρ.δ. είναι έτοιμο να αποσταλεί στο ΚΑΣ.

Ο Γιώργος Σταθάκης που προκλήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αντωνιάδη να σχολιάσει τις αναφορές Βαρουφάκη στο όνομά του, αμφισβήτησε την ακρίβεια των διαλόγων που αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «"Θα πάρουμε ότι μας δώσουν", ισχύει ότι το είπατε όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης;», ήταν το ερώτημα του γαλάζιου βουλευτή με τον υπουργό να απαντά: «Διαβάστε το όλο και συζητάμε σε άλλο χώρο εκτός Βουλής για την ακρίβεια των διαλόγων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ