ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥπΨΗΠΤΕ: Αυτονόητη η κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας για τον Παπαουλάκη από την ΕΕΤΤ

ΥπΨΗΠΤΕ: Αυτονόητη η κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας για τον Παπαουλάκη από την ΕΕΤΤ
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Όπως σημείωναν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είναι προφανές το ασυμβίβαστο ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η ίδια η Αννα Ασημακοπούλου ομολόγησε.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012. Προφανώς και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, είναι ο άνθρωπος που:

- «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ

- πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ