ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλαλούμ» στη Νέα Δημοκρατία για τις τηλεοπτικές άδειες

«Αλαλούμ» στη Νέα Δημοκρατία για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Αλαλούμ» επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Μπορεί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Κυρανάκης, να χαιρέτισε μέρος των κινήσεων της κυβέρνησης, δηλώσεις που επικρότησε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, ωστόσο το κόμμα με νέα ανακοίνωση καταφέρθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του κ. Παππά για το θέμα.

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του και εξαπολύσει «πυρά» στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση. «Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι. Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία», αναφέρει το κόμμα και συμπληρώνει:

«Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς. Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ».

Ολοκληρώνοντας το κόμμα ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά για να μη μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. «Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απάντηση Παππά: Ηχώ των καναλαρχών η ΝΔ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, χαιρέτισαν νωρίτερα τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Κυρανάκη, ο οποίος είχε αναφέρει πως οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν όσα προβλέπονται από το νόμο, «όπως και όλοι οι πολίτες», όμως μετά την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως ‘Ηχούς των Καναλαρχών’»

«Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναφερόμενος στο νέο διαγωνισμό για τις άδειες, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ ‘δεν είναι κάτι υπερβολικό’», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός και συνέχισε:

«Το ίδιο απόγευμα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος 4339/15 είναι αντισυνταγματικός (παρότι η ίδια η ΝΔ έχει ψηφίσει 8 από τα 15 σχετικά άρθρα του) και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν τίμημα για την άδεια, αλλά απλώς ένα τέλος χρήσης, χωρίς καν να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Προφανώς, μετά από ένα ‘διάλειμμα ολίγων λεπτών’, η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ