ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσιρώνη – Γεωργιάδη για την… κάνναβη

Κόντρα Τσιρώνη – Γεωργιάδη για την… κάνναβη

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Τσιρώνη και τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι «μπορεί κάποιος, για ιδιόχρηση, να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος».

«Το ένα ζήτημα είναι η λεγόμενη βιομηχανική κάνναβη, η οποία σχεδόν παντού στον κόσμο είναι νόμιμη, υπάρχουν πολύ καλές αποδόσεις και πολύ καλές εφαρμογές σε μονωτικά κτιρίων, σε υφάσματα» ανέφερε ο Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Άλλο πράγμα είναι η αποποινικοποίηση των φαρμακευτικών ουσιών. Δεν μιλάμε για τη φούντα μη το ευτελίζουμε. Εδώ μιλάμε για καλλιέργειες δύο φυτών, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με φούντες και με άλλα πράγματα. Μιλάμε για τη βιομηχανική κάνναβη. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις πρώτες καλλιέργειες και είναι ένα φυτό το οποίο έχει τεράστιες εφαρμογές και πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία παγκόσμια».

Αναφορικά με την επίμαχη δήλωσή του, διευκρίνισε:

«Η δήλωση αυτή δεν αφορά την κυβέρνηση, αφορά τη θέση των Οικολόγων Πράσινων για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Δεν είναι θέμα νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης. Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι ξέρουμε ότι εάν αποποινικοποιηθεί η ιδιόχρηση θα γλυτώσουμε από ένα παρακύκλωμα το οποίο βγάζει αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους στον δρόμο. Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων, η οποία το τονίζω δεν είναι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση έχει στο άμεσο μέλλον, είναι επιτέλους οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα είτε σε ουσίες όπως είναι οι οπιούχες, να μπορούν να τις παίρνουν σε ένα νοσοκομείο με φαρμακευτική συνταγή και να μην έχουμε αυτή την αθλιότητα στους δρόμους. Από την άλλη μεριά, για ουσίες οι οποίες δεν είναι εξαρτησιογόνες, όπως είναι το χασίς - η φούντα, να μπορούν οι άνθρωποι με ελεγχόμενο τρόπο από την Πολιτεία να έχουν ιδιοπαραγωγή και να μην πέφτουν έρμαια των εμπόρων. Το παράβολο ήταν ένα παράδειγμα το οποίο έθεσε, μην το δέσουμε, δεν υπάρχει μελέτη».

Γεωργιάδης: Η πρώτη επένδυση που ετοιμάζεται να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στον Γιάννη Τσιρώνη υπογράμμισε:

«Ψάχνω εδώ και 2,5 χρόνια να δω ποια είναι η πρώτη επένδυση που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, γιατί δεν έχει φέρει καμία. Η πρώτη επένδυση που προδιαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος».

«Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώ είναι εξαιρετικά ταιριαστό. Πάει πακέτο με την ιδεολογία και την εικόνα αυτής της κυβέρνησης. Υπό αυτή την έννοια συμφωνώ» συνέχισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ