ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάιατ: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ θα είναι επιτυχής

Πάιατ: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ θα είναι επιτυχής
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Την αισιοδοξία του για επιτυχή έκβαση της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, βάσισε την εκτίμησή του στη στενή σχέση Ουάσιγκτον – Αθήνας και το πόσο στενά ευθυγραμμίζονται τα συμφέροντά τους στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Ο Πάιατ περιέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της. Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Για τη βάση της Σούδας είπε ότι οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τρόπους για να καταστεί ενισχυμένη η χρήση αυτής της πλατφόρμας που ωφέλησε και τις δύο χώρες από την καθιέρωσή της το 1969.

«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τη σημασία της Σούδας για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο Αμερικανός πρέσβης, διευκρινίζοντας ότι η βάση αντιπροσωπεύει μόνο έναν από τους πυλώνες της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ