ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Fake News το δημοσίευμα της Die Welt για τους πρόσφυγες

Μπαλάφας: Fake News το δημοσίευμα της Die Welt για τους πρόσφυγες
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διέψευσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα στέλνει ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων και ότι εσκεμμένα δεν φυλάει σωστά τα σύνορά της.

Ο κ. Μπαλάφας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για Fake News, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Όλα πρέπει να τα βλέπουμε υπό το φως μίας τάσης πολλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα λεγόμενα Fake News. Προφανώς δεν ισχύει το δημοσίευμα. Ό,τι γίνεται αυτή την περίοδο πρέπει να τα βλέπουμε υπό το πλαίσιο των δικών μας δεδομένων».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 55-60.000 πρόσφυγες της τελευταίας διετίας κατανεμημένοι στην ενδοχώρα και στα νησιά. Ειδικά για τα νησιά, όπως είπε, βρίσκονται περίπου 12-14.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο δίμηνο, κυρίως στη Σάμο και τη Λέσβο.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Τι να κάνουμε, να πείσουμε τον Ερντογάν να ελέγξει την κατάσταση;» συμπλήρωσε.

Η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας και διπλωματικών κύκλων της ΕΕ, έγραψε στο ρεπορτάζ ότι «η Ελλάδα κάνει ψευδείς δηλώσεις αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα και παραπλανά για την πραγματική έκταση του ζητήματος».

Die Welt: Η Ελλάδα στέλνει ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων

«Η Αθήνα κάνει λόγο για περίπου 62.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα, μόνο περίπου 40.000 άνθρωποι ζουν στη χώρα, παρότι μόνο φέτος 20.000 νέοι αιτούντες άσυλο έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου», ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα της Die Welt

«Εσωτερικά έγγραφα των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ξεκάθαρα: "Η πίεση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα στη Γερμανία παραμένει αμείωτη", ενώ σημειώνεται ότι έχουν δημιουργηθεί εναλλακτικές διαδρομές» καταλήγει η Die Welt.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ