ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ: Αντίθετη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα η απόφαση για την Ηριάννα

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ: Αντίθετη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα η απόφαση για την Ηριάννα
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους».

ΚΚΕ: Προκλητική επιμονή των δικαστηρίων

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την απόφαση.

«Η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις».

Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα, θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος και την αλλαγή του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης τόσο της Ηριάννας Β.Λ., όσο και του Περικλή Μ., οι οποίοι θα παραμείνουν στη φυλακή, προκαλώντας έκρηξη έντασης μέσα στην δικαστική αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ