ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Θα έχουμε αποτύχει αν η συμμετοχή πέσει κάτω από τις 100.000 ψήφους

Θεοδωράκης: Θα έχουμε αποτύχει αν η συμμετοχή πέσει κάτω από τις 100.000 ψήφους
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαδοχικές συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς, έχει στα Ιωάννινα ο πρόεδρος του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης της 12ης Νοεμβρίου, ώστε το Κέντρο να αποκτήσει μια ανανεωμένη ηγεσία, που θα έχει σχέση με το μέλλον και όχι με το παρελθόν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, είπε ότι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα δίνοντας αγώνα, ώστε η συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση, να αποτελέσει μια θετική έκπληξη και σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

Θα είναι δραματικό εάν κινηθούμε κάτω από 100.000. Θα είναι προβληματικό. Θα σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει. Πιστεύω όμως, πως εάν πάνε τα πράγματα όπως τα βλέπω ότι μπορεί να πάνε, θα πάμε πάνω από διακόσιες χιλιάδες ψήφους.

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του Ποταμιού απέναντι στο νέο εγχείρημα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και όλων των ανθρώπων που με ακολούθησαν στην προηγούμενη δύσκολη πορεία, είναι στη μάχη. Μπαίνουμε στη μάχη με μια μικρή καθυστέρηση. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί γνωρίζει ο κόσμος του Ποταμιού, ότι για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Ρίξαμε πολύ καινούργιο νερό με το Ποτάμι, θέλουμε ακόμη περισσότερο, γιατί τα προβλήματα θέλουν ενώσεις και συνεννοήσεις».

Σε ερώτηση σχετική με τα όσα αναφέρονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για τη σχέση του με την Φώφη Γεννηματά, ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς απάντησε:

«Αλίμονο εάν δεν υπήρχαν υγιείς αντιπαραθέσεις. Μεταξύ μας έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα, για αυτό ακριβώς κατεβαίνουμε ξεχωριστά ο καθένας για την διεκδίκηση της αρχηγίας του Κέντρου. Έχουμε διαφορετικές απόψεις με την κ. Γεννηματά, όπως και με τους άλλους υποψήφιους, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συνεννοούμαστε στα μεγάλα, να δώσουμε τα χέρια για αυτή την μάχη της 12ης Νοέμβρη, και τελικά, να συνυπάρξουμε σε ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Κανείς από μας, από εκείνους που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, δεν θα είναι απών την επόμενη ημέρα».

Ο Σταύρος Θεωδωράκης, όταν ρωτήθηκε για τις συναντήσεις με μικροεπιχειρηματίες και παραγωγούς, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι μεγάλες επενδύσεις προφανώς είναι απαραίτητες, αλλά για να σηκωθεί η χώρα χρειάζεται ο παραγωγός, ο δημιουργός.

«Εάν αυτοί δεν συνασπιστούν, δεν βοηθηθούν, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για την ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ