ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας σε ρόλο Μαρίας Αντουανέτας

Γεννηματά: Ο Τσίπρας σε ρόλο Μαρίας Αντουανέτας
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε κατά την ομιλία της στην Κατερίνη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στη ΝΔ.

«Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε εμάς γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο αληθινή είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Τολμάμε και κάνουμε και πάλι μεγάλη την Κεντροαριστερά. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα. Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής. Ανοίγουμε νέους δρόμους» τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα. Ο ένας στους τρεις Έλληνες , 3.8 εκατομμύρια πολίτες, ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Είναι ευθεία προσβολή στις θυσίες του Ελληνικού λαού και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, να λέει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ότι είναι τυχεροί οι Έλληνες που δεν τρώνε από τα σκουπίδια. Ο κ.Τσίπρας σε ρόλο Μαρίας Αντουανέτας!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, είπε, ο κ. Μητσοτάκης «επανέλαβε χθες τις προτάσεις του για την ανάπτυξη.

Και πάλι έλειπε η λέξη άνθρωπος. Και πάλι δεν ειπώθηκε τίποτα που να αφορά τους πολλούς. Τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα νοικοκυριά. Και πάλι δεν απαντήθηκε το ερώτημα του πως θα κατανεμηθεί το όφελος της ανάπτυξης. Το αν θα μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Ψιλά γράμματα για την Νέα Δημοκρατία, που μας πείθει κάθε μέρα ότι ακολουθεί πιστά το δρόμο της δεξιάς, την πολιτική των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, την πολιτική που είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος».

«Για αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Για αυτό χρειάζεται να ξαναγίνει η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη πρωταγωνιστής. Για να εφαρμόσουμε το σχέδιο Ελλάδα, την Εθνική Γραμμή για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής» επεσήμανε.

Μεγάλα λόγια... λίγες πράξεις

Αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η κ. Γεννηματά μίλησε για «μεγάλα λόγια» και «λίγες πράξεις». «Πήρε ανέξοδα καλά λόγια και υπέγραψε γραμμάτια ύψους 2,4 δισ. Με τους ύμνους στον κ. Τραμπ ξεπέρασε και τον εαυτό του. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι ο κ. Τραμπ «για το καλό» καταργεί το Obamacare και αποσύρεται από τη συμφωνία για το κλίμα. Αλλά τι άλλο θα ακούσουμε όταν στα αυτιά του κ. Τσιπρα ήχησαν ως «μουσική οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ». Μουσική τα μέτρα που ψηφίσανε κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ για την περικοπή των συντάξεων και το αφορολόγητο. Εμείς θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ με όρους αξιοπρέπειας για τον ελληνικό λαό, όπως έπραξε η παράταξη μας όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Βλέπουμε την αναγκαστική προσγείωση του κ. Τσίπρα με την ΕΛΣΤΑΤ να διαπιστώνει ύφεση στα δυο χρόνια, που χάσαμε εισόδημα 19,2 δισ. με τα νούμερα για την πορεία του προϋπολογισμού που δεν βγαίνουν. Οι φόροι δεν πληρώνονται, εξαντλήθηκαν οι έλληνες.

Περικόπτονται οι δαπάνες κατά 1,5 δισ. για την υγεία, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άλλες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει μακριά . Τι άλλο θα κάνει ο κ. Τσίπρας.

Το 2018 για να πιάσει το δυσβάστακτο 3.5 τοις εκατό του ΑΕΠ που υπέγραψε, πόσους φόρους ακόμη θα ψηφίσει; Πόσα Νοσοκομεία θα αφήσει να καταρρεύσουν; Πόσα οικογενειακά επιδόματα θα περικόψει; Πόσες συντάξεις θα μειώσει; Αρκετά πια. Μόνη λύση είναι η Ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η αύξηση του ΑΕΠ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αλλιώς θα μοιράζουμε τη φτώχια, φτωχοποιημένων Ελλήνων όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ