ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικες οι προσφυγές πρώην βουλευτών για τις αποδοχές τους

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικες οι προσφυγές πρώην βουλευτών για τις αποδοχές τους
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας. 

 

Σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης».

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει πολιτικά ανήθικη τη συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά των βουλευτών και υπογραμμίζει:

Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική.

Αλλά και το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών και πως δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον η σχετική υπουργική απόφαση.

Κατά το υπουργείο Οικονομικών «εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρώην βουλευτές ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ