Τσίπρας: Εντός στόχων το κλείσιμο της αξιολόγησης
Την πεποίθηση του ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων του με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας.
Όπως υπογράμμισε άλλωστε, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι έως το τέλος του μήνα θα εκταμιευθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες.
Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε τεχνικό επίπεδο με τα κλιμάκια των θεσμώνν, ενώ σε εξέλιξη είναι από τις 15.00 η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών.
Απεργίες, παροχές πρόνοιας και ΕΦΚΑ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης
Αντικείμενο είναι η επισκόπηση/προοπτική στα δημοσιονομικά μεγέθη για τη διετία 2017- 2018. Θα ακολουθήσει στις 17.30 μια δεύτερη συνάντηση για τη διαχείριση των δημοσιονομικών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χουλιαράκης θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του Euro Working Group την προσεχή Πέμπτη.
Βασιλική… διπλωματία:Το ταξίδι του Καρόλου στις ΗΠΑ, η επιχείρηση «γοητεία» και το μεγάλο στοίχημα
10:53
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης για την υπεράσπιση Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
10:48
Σβήνουν οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Σε αξιέξοδο οι συνομιλίες
10:43
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32