ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός (pics&vid)

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός (pics&vid)
agriniopress.gr

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αγρίνιο.

«Να τελειώνουμε με τα ψέματα, την ανικανότητα, την υποκρισία, να σταματήσει ο νέος διχασμός του ελληνικού λάου. Δεν θα επιτρέψουμε η δήθεν αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές άξιες σε αυτόν τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΟΣΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Από τα «πυρά» της δεν ξέφυγε και η Νέα Δημοκρατία καθώς σημείωσε ότι «η συντηρητική οπισθοδρόμηση δεν μπορεί να είναι λύση για την Ελλάδα. Αυτοί που δεν είπαν μια λέξη αυτοκριτικής σήμερα για την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή από το 2004 μέχρι το 2009».

Παράλληλα επισήμανε, σύμφωνα με το agriniopress.gr, πως η παράταξη κοιτά μπροστά, ανοίγει δρόμους για να κάνει την Ελλάδα ξανά υπερήφανη, με ανάπτυξη και δουλειές.

«Κύριος στόχος είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, να μην είμαστε άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα τις καρέκλες της εξουσίας. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική, ώστε η παράταξη να καταστεί και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα».

1

(Πηγή: agriniopress.gr)

Η κ. Γεννηματά δήλωσε βέβαιη για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και την έκπληξη που θα αποτελέσει η προοδευτική παράταξη στις εθνικές εκλογές.

«Αυτή η παρουσία είναι συγκλονιστική. Θα κάνουμε μαζί τα πάντα για να γίνει δυνατή η Κεντροαριστερά. Πιστεύω ότι ο χώρος μας πρέπει να είναι χρήσιμος για την πατρίδα. Δεν έχει κανένα νόημα να βολευόμαστε σε μικρά ποσοστά και να έχουμε ένα ρόλο συμπληρωματικό στο πολιτικό σκηνικό. Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια και σε κοινή κατεύθυνση. Αυτό είναι το στοίχημα. Να κοιτάμε όλοι προς την ίδια πλευρά» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις βασικές διαφορές τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, για να υπογραμμίσει έτσι το ξεχωριστό στίγμα που επιβάλλεται να έχει η προοδευτική παράταξη, σε τομείς όπως οι επενδύσεις, ο συνδικαλισμός, ο ρόλος του Δημόσιου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι κλαδικές συμβάσεις, κλπ.

Κλείνοντας την ομιλία της είπε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρουσίασε έγκαιρα την πρόταση της με το Σχέδιο Ελλάδα , ζητώντας από όλους να τοποθετηθούν πάνω στο Σχέδιο αυτό, που χαρακτήρισε «ολοκληρωμένο και με προοδευτικό πρόσημο» για την έξοδο από την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ