ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακήρυξη αρχών και στόχων από τη Γεννηματά ενόψει των εκλογών της Κεντροαριστεράς

Διακήρυξη αρχών και στόχων από τη Γεννηματά ενόψει των εκλογών της Κεντροαριστεράς
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Διακήρυξη αρχών και στόχων, με την οποία προσδιορίζει το πολιτικό στίγμα και τους στόχους της, έδωσε η Φώφη Γεννηματά, ενόψει της εκλογής ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης.

Χρησιμοποιώντας σταθερά τον όρο Κεντροαριστερά και δημοκρατική προοδευτική παράταξη τονίζει ότι επιδίωξη του νέου φορέα είναι μια νέα συνεκτική «Εθνική Στρατηγική», με την οποία «δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή της χώρα στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη».

Καθορίζει ως άμεσο στόχο μια «Εθνική Γραμμή» που κινητοποιεί τον Ελληνισμό, όλες τις δυνάμεις του Έθνους και την «Εθνική Συνεννόηση» για το μέλλον της Ελληνίδας και του Έλληνα.

Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι με τον νέο ενιαίο φορέα η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και δεν θα ετεροκαθορίζεται.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συσπειρώσουμε την Κοινωνική Κεντροαριστερά, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη σε μια νέα εθνική στρατηγική που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και την απαρχή μιας νέας εποχής ελπίδας, δημιουργίας και αισιοδοξίας για τον λαό και την πατρίδα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Κεντρικό σύνθημα είναι το «τολμάμε, ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε», ενώ η υποψήφια πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς επανέλαβε την προσωπική δέσμευση για να ολοκληρωθεί μια πορεία ενότητας - διεύρυνσης και ανανέωσης «για να κάνουμε όλοι μαζί το άλμα στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ