ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα - Καμμένο

Βουλή: Επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα - Καμμένο
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Δριμύ κατηγορώ στον Πρωθυπουργό ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο δεν έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων το «χαρτί» της στρατιωτικής βάσης στη Σούδα ως αντάλλαγμα για την αγορά αεροσκαφών τύπου F 35, άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του, ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλόγισε «δεκτικότητα» και «γαλαντομία» στον πρωθυπουργό και επιτέθηκε στον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη.

«Χρησιμοποιεί το υπουργείο ως εφαλτήριο για ανορθόδοξες επιλογές, λέει ψέματα στη Βουλή, αλλά η ευθύνη είναι και δική σας», είπε ο κ. Θεοδωράκης που επανέφερε την πρότασή του για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Στο Συμβούλιο αυτό, διευκρίνισε, θα μετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων πρώην πρωθυπουργοί και η φυσική ηγεσία του Στρατεύματος με στόχο τη συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα.

Την πρόταση αυτή απέρριψε μετ΄ επαίνων ο πρωθυπουργός με το επιχείρημα ότι δεν είναι ώριμη η ιδέα και ότι σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η συνεννόηση και ευρύτερες συναινέσεις. Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε ότι ο σκοπός της συνεννόησης τορπιλίζεται από άστοχες εμφυλιοπολεμικές κορόνες σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού σε fake news, ο επικεφαλής του Ποταμιού του συνέστησε να κάνει την αυτοκριτική του. Θύμισε δε, ότι ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 2014, μόνο που τώρα –όπως είπε- το τέρας που εξέθρεψαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αυτονομήθηκε.

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και τις δηλώσεις του Αλεξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ξεκίνησε η επένδυση στο Ελληνικό. «Σε ποια χώρα ξεκίνησαν οι επενδύσεις γιατί στην Ελλάδα οι επενδύσεις είναι ακόμη στα χαρτιά», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ