ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μετά από μια περίοδο κρίσης, η χώρα μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο

Τσίπρας: Μετά από μια περίοδο κρίσης, η χώρα μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την ημέρα της εθνικής επετείου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους ήρωες του πολέμου καθώς και την αγάπη των Ελλήνων για την ελευθερία τονίζοντας πως σήμερα, έπειτα από μία περίοδο σκότους και κρίσης οι Έλληνες μπορούν και πάλι να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Τιμούμε σήμερα το έπος του ‘40. Όλους εκείνους, που ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζωή τους διάλεξαν την Ελλάδα. Και απέδειξαν στα βουνά της Αλβανίας, στις πόλεις και στα χωριά της πατρίδας, τι σημαίνει να γνωρίζεις την ελευθερία από την κόψη του σπαθιού την τρομερή.

Με τη μάχη του κατά του φασισμού και του ναζισμού και με την έφοδο της Εθνικής μας Αντίστασης στον ουρανό, ο ελληνικός λαός απέδειξε την αγάπη του για την ελευθερία.

Τον διαχρονικό πόθο του να ζει με αξιοπρέπεια και να καθορίζει ο ίδιος τα του οίκου του.Τίποτε δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε. Καμιά θυσία δεν πήγε χαμένη.

Σήμερα η χώρα, μετά από μια περίοδο σκότους, κρίσης και επιτροπείας, μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο. Ο λαός μας απέδειξε στα δύσκολα τελευταία χρόνια ότι έχει και το κουράγιο, και τις δυνατότητες, και το ιστορικό φορτίο, για να στέκεται όρθιος στις φουρτούνες.

Δεν ελπίζουμε απλώς σε ένα καλύτερο αύριο. Το χτίζουμε βήμα-βήμα, με όρους ελευθερίας, αλληλεγγύης, Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης. Βέβαιοι ότι, όπως τότε, έτσι και τώρα, τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί.

Το αύριο είναι στα δικά μας χέρια. Και δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ