ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Ο Έλληνας σήμερα ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ

Τόσκας: Ο Έλληνας σήμερα ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφορικά με τις καταγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανομία, τονίζοντας παράλληλα πως ο Έλληνας σήμερα ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός, οι κατηγορίες της ΝΔ περί ανοχής στη βία και την παραβατικότητα από την κυβέρνηση είναι απλώς «φθηνά κολπάκια». «Αυτά τα κολπάκια “θέλει η αστυνομία, δεν θέλει ο υπουργός”, είναι φθηνά κολπάκια. Οι συνδικαλιστές ας κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορεί να έχουμε μεγάλες επιτυχίες και παράλληλα να υπάρχει ανοχή. Ανοχή υπήρξε στην περίπτωση Ρούπα;», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί οι όροι "ξεχωριστό κράτος" δεν θυμάμαι να γινόταν επί προηγούμενων κυβερνήσεων», επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1, και προσέθεσε: «οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν γίνονται πια υπό τις τηλεοπτικές κάμερες, κάτι που δεν βλέπατε τα προηγούμενα χρόνια».

Απαντώντας στις ενδοκυβερνητικές «βολές» από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, ο υπουργός τόνισε πως τα στοιχεία αποδεικνύουν πως έχουν μειωθεί οι επιθέσεις.

Αναφορικά με τις εισβολές του Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, ο υπουργός τόνισε πως η αστυνομία «συλλαμβάνει και αναλαμβάνει η δικαιοσύνη» είτε σε περίπτωση ακτιβιστικών δράσεων είτε σε παραβατικές ενέργειες. «Είμαστε αντίθετοι στους ακτιβισμούς που υπερβαίνουν κάποια όρια, και στην περίπτωση του Ευαγγελισμού», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Η αστυνομία εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά. Δουλειά της είναι να πιάνει και να συλλαμβάνει. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» πρόσθεσε. Χαρακτήρισε προπαγάνδα τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία και επεσήμανε ότι «με τα προπαγανδιστικά τερτίπια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Αναφορικά με τη σύλληψη του 29χρονου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο υπουργός έκανε λόγο για μία σοβαρή υπόθεση που δημιούργησε ανησυχία εντός και εκτός Ελλάδος.

ΕΛΑΣ: Δυνατός «παίκτης» στην τρομοκρατία ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοπακέτα

«Αντιμετωπίστηκε με οργανωμένο τρόπο. Οι έρευνες συνεχίζονται», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ