ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων «βλέπει» η Ντόρα Μπακογιάννη  κατηγορώντας την κυβέρνηση για κωλυσιεργία στην στελέχωση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ΕΦΚ.

Με επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τονίζει ότι οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, ούτε επιβεβαιώνουν τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης που διατυμπάνιζε ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έσοδα 1,5 δισ. από τους ελέγχους, καθώς από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα για λαθραία καύσιμα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, συμπληρώνει, εισπράχθηκαν μόλις 10,2 εκατ., δηλαδή ούτε το 1% των εσόδων που υποσχόταν ότι θα πετύχει η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι κατά τη διετία 2013-2014, στα δημόσια ταμεία είχαν εισρεύσει έσοδα από πρόστιμα ύψους 26 εκατ. ευρώ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Υπάρχει σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου; Πότε προβλέπεται να είναι πλήρες σε λειτουργικό και επιχειρησιακό επίπεδο;
  • Ποια ακριβώς είναι τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων, από το 2015 μέχρι σήμερα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης