ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόφαση να ανοίξουν λογαριασμοί φυσικών-πολιτικών προσώπων για Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε η επιτροπή

Απόφαση να ανοίξουν λογαριασμοί φυσικών-πολιτικών προσώπων για Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε η επιτροπή
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει από το μεσημέρι η εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων που σχετίζονται με τις υποθέσεις του «Ερρίκος Ντυνάν» και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πρόταση «πέρασε» κατά πλειοψηφία με τη ΝΔ να υπογραμμίζει πως δεν έχει μεν αντίρρηση, αλλά θα πρέπει πρώτα να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής και μετά να τοποθετηθούν τα κόμματα. Πρόσθεσε δε, πως σε ότι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή της επιτροπής πόθεν έσχες, όπου έχει τη δυνατότητα ελέγχου των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτικών προσώπων.

Υπέρ του ανοίγματος των λογαριασμών υπό την προϋπόθεση ότι έχει στοιχειοθετηθεί αδίκημα, ζήτησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Να ξεκαθαριστεί αν συμφωνούν τα κόμματα στο άνοιγμα των λογαριασμών, ζήτησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης. Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και πρώην υπουργών ζήτησαν, ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος. «Ναι» είπαν και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκάλεσε η άρνηση του πρώην γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου να προσέλθει ως μάρτυρας στην επιτροπή, καταθέτοντας υπόμνημα. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση του και ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ