ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ διαψεύδει ότι ενθάρρυνε τον Τζορτζ Παπαδόπουλο να συναντηθεί με Ρώσους

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ διαψεύδει ότι ενθάρρυνε τον Τζορτζ Παπαδόπουλο να συναντηθεί με Ρώσους
Social Media/Handout via REUTERS

Ο Σαμ Κλόβις, πρώην υψηλόβαθμος σύμβουλος στο προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ουδέποτε ενθάρρυνε τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, ο οποίος μετείχε επίσης στην προεκλογική εκστρατεία ως σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, υποστήριξε σήμερα η δικηγόρος του πρώτου.

Στην ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η δικηγόρος Βικτόρια Τένσινγκ αναφέρει ότι ο Κλόβις δεν είπε ποτέ ότι βασικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ήταν "η βελτίωση της σχέσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία". Επισήμανε επίσης ότι εκείνος διαφωνούσε με το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο Τραμπ ή οποιοδήποτε μέλος του επιτελείου του, τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αρκετές εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Κλόβις, που τότε ήταν ένας από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, κάλεσε τον Παπαδόπουλο να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχος για να να καλλιεργήσει δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση. "Κάνε το ταξίδι, αν είναι εφικτό", φέρεται να του έγραψε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον Αύγουστο του 2016. Το μήνυμα αυτό περιλαμβάνεται στα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Τραμπ στο μεταξύ έχει προτείνει τον Κλόβις για τη θέση του επικεφαλής επιστήμονα στο υπουργείο Γεωργίας. Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ντέμπι Στάμπεναου τόνισε απόψε ότι εγείρονται αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι κατάλληλος ο Κλόβις για τη θέση αυτή, μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν για τον ρόλο του στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ