ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Σε λίγες μέρες η προκήρυξη και μέχρι τέλους του έτους ο διαγωνισμός

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Σε λίγες μέρες η προκήρυξη και μέχρι τέλους του έτους ο διαγωνισμός
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Θέμα ημερών είναι η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του έτους ώστε να βγει το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας από τη ντροπή, ανέφερε στη Βουλή ο Ν. Παππάς.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε τα κόμματα να την στηρίξουν καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για μεγάλη τομή ευρύτατων πολιτικών συναινέσεων. Ο κ. Παππάς εξήρε τη στάση του ΕΣΡ που έκανε, όπως είπε, πολύ περισσότερα βήματα από όσα είχαν γίνει στις προηγούμενες δεκαετίες, θωρακίζοντας τη διαδικασία με τις ομόφωνες αποφάσεις τους για τον αριθμό των αδειών και το ύψος του τιμήματος. «Το θέμα αυτό δεν προσφέρεται για τη μέθοδο βρίζω και ψηφίζω, λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε», κάρφωσε την αντιπολίτευση.

Τηλεοπτικές άδειες: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Αναφέρθηκε ακόμη, και στην τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση για τη διάσωση του Ταμείου των Δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ, λέγοντας ότι σώζεται με βάση την κυβερνητική πρόταση και «ας αντιδρούν και ας εκβιάζουν κάποιοι εκδότες που είχαν συνταχθεί με το τσάμπα άδειες και τσάμπα εισφορές, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους εργαζόμενους. Σημείωσε ακόμη, ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τέτοια μάχη με τους θεσμούς και να κλείνουμε το μάτι σε αυτές τις λογικές, ούτε η σιωπή είναι χρυσός θέλει ξεκάθαρες τοποθετήσεις».

«Το ”ράβε ξήλωνε” του νόμου Παππά συνεχίζεται», σχολίασε από τη ΝΔ ο Χρήστος Μπουκώρος. «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κ. Παππά», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη ΔΗΣΥ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στο νόμο μέχρι τη διαγωνιστική διαδικασία. «Θετικά» στέκεται το Ποτάμι απέναντι στην τροπολογία σύμφωνα με τον Γιώργο Αμυρά, ενώ όπως είπε από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπάλης για τον έλεγχο των ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ