ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενστάσεις από την αντιπολίτευση στην τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Ενστάσεις από την αντιπολίτευση στην τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προϋποθέσεις για να στηρίξουν την τροπολογία του Νίκου Παππά, που ανοίγει το δρόμο για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, θέτει η αντιπολίτευση.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ζητούν να υπάρξει σαφής διατύπωση για τον προληπτικό και ενδελεχή έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων καναλαρχών. Από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε και ζήτημα με την εγγυητική επιστολή που καταθέτουν οι υποψήφιοι, ώστε να μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν αφορά «αχυράνθρωπο» αλλά πραγματικό επιχειρηματία.

«Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από το νόμο Παπά, ξηλώνετε και δεν μετανιώνετε», σχολίασε η Άννα Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και επεσήμανε πως θα πρέπει «να ξέρουμε από πού προέρχονται τα χρήματα για να αποφύγουμε φαινόμενα λαγών και βοσκοτοπίων, όπως στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία».

Τηλεοπτικές άδειες: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Ένταση υπήρξε μεταξύ του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά και της αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου, όταν εκείνη τον κάλεσε να διαβάσει το νόμο για το «πόθεν έσχες».

Ο βουλευτής της ζήτησε να μην τοποθετείται ως μέλος της κυβέρνησης, καθώς προεδρεύει της διαδικασίας, διευκρινίζοντας πάντως, ότι το κόμμα του διάκειται θετικά στην τροπολογία γιατί απογυμνώνει την προηγούμενη ρύθμιση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ενσωματώνει τις προτάσεις του ΕΣΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ