ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανάτσιου: Στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται μια σειρά από μειώσεις της φορολογίας

Παπανάτσιου: Στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται μια σειρά από μειώσεις της φορολογίας
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

«Στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται ήδη μια σειρά από μειώσεις της φορολογίας τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα, αλλά και την ακίνητη περιουσία από το 2019». Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή της, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κ. Παπανάτσιου εξηγεί ότι «οι προβλέψεις για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της απόκρυψης εισοδημάτων και την επίσπευση των χρόνων απόδοσης του εισπραττόμενου ΦΠΑ, που φέρνουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και με τη βελτίωση στο μηχανισμό συλλογής εσόδων, δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο για μείωση της φορολογίας» και προσθέτει, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος» πως:

Θέλουμε να σταματήσει να πέφτει το βάρος της φορολογίας στους συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενους, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι βασική παράμετρος της πολιτικής μας.

Σε ερώτηση για το αν η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών θα φέρει αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ του 2018 σημειώνει ότι «θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσο και πώς θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και στη συνέχεια θα εκτιμηθεί αν χρειαστούν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ».

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία καταθέσεων στο εξωτερικό υποστήριξε ότι:

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπορεί να αξιολογήσει αυτά που έχουν έρθει και αυτά που θα έρθουν στους επόμενους μήνες μαζί με τα στοιχεία που έχει από άλλες πηγές, ώστε να εντοπίσει τους παραβάτες και να τους υποχρεώσει να πληρώσουν τους φόρους που δεν πλήρωσαν ή και να τους φέρει στη Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που απαιτείται από τη νομοθεσία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ