ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Ο Καμίνης αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο για να πάμε να ψηφίσουμε

Μπουτάρης: Ο Καμίνης αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο για να πάμε να ψηφίσουμε
eurokinissi

Την πεποίθηση του ότι ο Γιώργος Καμίνης είναι ο μοναδικός με τις απαραίτητες ικανότητες για να ηγηθεί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εκφράζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί «τον σημαντικότερο λόγο που έχουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή».

Σε άρθρο του στο "Βήμα της Κυριακής", αφού σημειώνει ότι οι επερχόμενες εκλογές στην Κεντροαριστερά αποτελούν ιστορική δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός σοσιαλδημοκρατικός πόλος λογικής και μετριοπάθειας που τόσο χρειάζεται η χώρα σε καιρούς δύσκολους, αναφέρει μεταξύ άλλων: «τον Γιώργο δεν τον ήξερα πριν εκλεγούμε Δήμαρχοι. Τον έμαθα, όμως, καλά από την εκλογή μας και μετά. Δουλέψαμε μαζί για τη δημιουργία του Δικτύου των Ανεξάρτητων Δημάρχων και κάναμε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές σε όλο το εύρος των πολιτικών που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με όλο το σεβασμό στους υπόλοιπους υποψηφίους, είμαι πεπεισμένος πως ο Καμίνης είναι ο μοναδικός με τις απαραίτητες, για τη θέση που διεκδικεί, ικανότητες. Έχει τις δεξιότητες εκείνες που σε πρώτη φάση απαιτούνται για να αλλάξει το μέλλον του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου μεγεθύνοντας την επιρροή του. Σε δεύτερο χρόνο είναι αυτός που έχει τα εχέγγυα να βοηθήσει τη χώρα να βρει το δρόμο της. Η πολιτική του σκέψη συνδυάζει την κοινή λογική με σπάνιες έλλογες ικανότητες και συνολικό στρατηγικό όραμα. Το απέδειξε εξάλλου, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα ελάχιστα χρήματα και μέσα που είχε στη διάθεσή του, με τη δουλειά του στην Αθήνα».

Και σε άλλο σημείο του άρθρου ο κ. Μπουτάρης τονίζει ότι: «Το πιο σημαντικό για το μέλλον της Ελλάδας, όμως, είναι πως ο Καμίνης δεν προέρχεται από κομματικό σωλήνα. Δεν σκέφτεται όπως έχουν μάθει να σκέφτονται αυτοί που από μικροί υπηρετούν μια κομματική ιεραρχία και σκέψη, η οποία συχνά εχθρεύεται την κοινή λογική και το συλλογικό καλό. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Το φαινόμενο αυτό είναι έντονο ειδικά στην Ελλάδα όπου η έλλειψη αξιόπιστων θεσμών έκανε τα παραδοσιακά κόμματα να μοιάζουν με μεγέθυνση του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας που είναι ακόμη, δυστυχώς, διάχυτα στην κοινωνία. Ο Καμίνης είναι προϊόν της κοινωνίας των πολιτών, όχι των κολλητών. Μπορεί να μην είναι καλός στον ξύλινο, γλυκανάλατο, ψευτομοντέρνο και στρογγυλεμένο λόγο που χαϊδεύει αυτιά και ακούγεται καλά στην τηλεόραση. Είναι όμως πολύ καλός στο να παράγει έργο, να συντονίζει ανθρώπους και πολιτικές και να συνδιαλέγεται με υπομονή αλλά και πίστη στο όραμά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ