ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Λοβέρδου στη Βουλή προς τον Καμμένο για τη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία

Ερώτηση Λοβέρδου στη Βουλή προς τον Καμμένο για τη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία
EUROKINISSI

Μείζονα ερωτήματα προκύπτουν σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του Ταξιάρχου, με τον οποίο φέρεται ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Λοβερδος καλεί τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

Α. Την υποτιθέμενη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία την υπογράψατε με αντισυμβαλλόμενο έλληνα ιδιώτη και την εταιρεία του;

Β. Αληθεύει πως στις 17 Ιουνίου 2017 από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ενημερωθήκατε γραπτώς ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότατα του κυρίου … (προσώπου ελληνικής υπηκοότητας που είχε εμφανισθεί ως εντολοδόχος και αντιπρόσωπος της Σαουδαραβικής Κυβέρνησης) και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται Government to Government…»

Γ. Αληθεύει πως η υπογραφή της διαρκούς συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου σας και του υποτιθέμενου εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου αποστείλατε τους συνεργάτες σας με στρατιωτικό αεροπλάνο, προφανώς για να μην μπει στον κόπο ο «ημέτερος» να έρθει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλούμενος τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων αναφέρει ότι η ενημέρωση του Πάνου Καμμένου γι΄ αυτή την «διαφανή» δήθεν συμφωνία έγινε τελείως ελλειπτικά. «Και επ΄ αυτού μην επανέλθετε προφασιζόμενος διάφορα προσχηματικά επιχειρήματα, διότι ο κ. Θεοχαρόπουλος, που είναι μέλος της Επιτροπής, μας έχει ενημερώσει», αναφέρει και προσθέτει –απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Αν επιμείνετε σε αόριστες απαντήσεις, θα αναγκαστούμε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος να δώσουμε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, παρότι έχουν διαβαθμιστεί και μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος θα είστε εσείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ