ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακόπηκε η συνεδρίαση της Εξεταστική στην Υγεία

Διακόπηκε η συνεδρίαση της Εξεταστική στην Υγεία

Αλαλούμ επικράτησε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, όπου έχει κληθεί να καταθέσει η υπεύθυνη του τμήματος οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕEΛΠΝΟ Κατερίνα Πολύζου.

Η άρνηση της μάρτυρος να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, επικαλούμενη το δικαίωμα της σιωπής, προκάλεσε αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Θεοφύλακτο να καταγγέλλει ότι έχει συνεννοηθεί με τα …μάτια με τους βουλευτές της ΝΔ. «Είναι ντροπή. Μας προσβάλλεις με όσα λες», αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, απειλώντας ακόμα και με αγωγή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος επέμεινε ότι, διαβάζει τα χείλη της και προς επίρρωση των ισχυρισμών του ζήτησε να ελεγχθούν τα σχετικά πλάνα από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Υπήρξε ένταση με τον Σπύρο Λάππα να της ζητά πειστικές εξηγήσεις για την άρνησή της να συμβάλλει στο έργο της επιτροπής και τον πρόεδρο Αντώνη Μπαλωμενάκη να διακόπτει για 10 λεπτά τη συνεδρίαση, αφενός για να πέσουν οι τόνοι και αφετέρου για να επικοινωνήσει η μάρτυρας με τον δικηγόρο της.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η κ. Πολύζου που δεν απάντησε σε καμία από τις 18 ερωτήσεις που της υπέβαλε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, έδωσε απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Σε ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ, επιβεβαίωσε την καταγγελία ότι από το 2015 και μετά έγιναν χωρίς προκήρυξη 550 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ (150 το 2015 και 450 το 2017), αλλά και για τις 23 προσλήψεις που πληρώθηκαν μέσω χορηγιών.

Προκλήθηκε ένταση όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία υποστήριξε ότι η μάρτυρας απαντάει επιλεκτικά στις ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Νότης Μηταράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει την κ. Πολύζου. Η ΝΔ επέρριψε ευθύνες και στον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα και ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ