ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία ΕΔΟΕΑΠ: Εισφορές 7% αναδρομικά από την αρχή του έτους

Τροπολογία ΕΔΟΕΑΠ: Εισφορές 7% αναδρομικά από την αρχή του έτους
EUROKINISSI

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη «διάσωση» του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) που προβλέπει εισφορές 7% για τους εργαζόμενους αναδρομικά από την 1/1/2017.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που φέρει τις υπογραφές του Νίκου Παππά, Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Τάσου Πετρόπουλου, οι νέες εισφορές, 7,05% για τους εργαζόμενους και 8,05% για τους εργοδότες, θα καταβληθούν αναδρομικά από την αρχή του έτους σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του έτους.

Αντιθέτως, η εργοδοτική εισφορά 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών των Μέσων Ενημέρωσης θα καταβληθεί υπολογιστεί από την πρώτη ημέρα του μήνα που έπεται της δημοσίευσης του νόμου.

Η τροπολογία προβλέπει ακόμη, πως οι εισφορές όσων ασφαλίστηκαν στον ΕΔΟΕΑΠ από την 15η Σεπτεμβρίου 2016 και μετά, θα ανέρχονται στο 6,05%, καθώς δεν θα ασφαλίζονται για την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος και δεν θα έχουν κράτηση 1% υπέρ εφάπαξ.

Οι συνταξιούχοι του κλάδου θα καταβάλλουν εισφορά 5% για επικουρική ασφάλιση και δεν θα τους γίνονται κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) εντάσσονται πλέον και οι εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ