Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους διακόπτουν πλειστηριασμούς
Σειρά παρεμβάσεων με στόχο την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών θα λάβει η κυβέρνηση.
Όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου των συμβολαιογράφων, σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για όσους διακόπτουν πλειστηριασμούς και αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία.
Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις, αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς θα επισείουν πλέον αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα.
Πιο απλά, όσοι παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατηγορίες.
Τέλος, αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε άλλες μεγάλες έδρες Ειρηνοδικείων, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.
SPONSORED
Θεοδωρικάκος: Εμβληματική επένδυση 340 εκ. ευρώ για την παραγωγή γαλλίου που συνδέεται με την ΑΙ
14:24
Ηράκλειο: Κλειστό γυμνάσιο λόγω ψύλλων - Αυτοψία και απεντόμωση από τις αρχές
14:23
Μαρινάκης στο Συνέδριο: Η ΝΔ μας έχει μάθει να βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ»
14:18
Άγ. Ανάργυροι: Φωτογραφίες από το σπίτι «τρώγλη» που ζούσε η πενταμελής οικογένεια
14:13