ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα όπως Hollywood: Στο Παρίσι ο Λ. Κρέτσος για προσέλκυση παραγωγών

Ελλάδα όπως Hollywood: Στο Παρίσι ο Λ. Κρέτσος για προσέλκυση παραγωγών
EUROKINISSI

Τη νομοθετική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση μεγάλων ξένων παραγωγών και συμπαραγωγών στην Ελλάδα, παρουσίασε σε εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Ο Λ. Κρέτσος συμμετείχε στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο (WorldDAB General Assembly 2017). Στο παγκόσμιο forum για το ψηφιακό ραδιόφωνο που βασίζεται στο DAB (Digital Audio Broadcasting) και στο διάδοχό του DAB+, συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Θαλασσινός, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης.

Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και της UniFrance, για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων και της ψηφιακής πολιτιστικής δημιουργίας.

Τέλος, ο γ.γ. Ενημέρωσης ξεναγήθηκε στους σύγχρονους χώρους της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης, και ειδικότερα του France TV Info.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ