ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς ολοκλήρωση η διαδικασία των υποψηφιοτήτων στη ΝΔ

Ολοκληρώνεται στις 18:00 η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία της ΝΔ με τους κ. Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα να τις έχουν ήδη υποβάλλει και τον Αδ. Γεωργιάδη να προσπαθεί μέχρι την ύστατη στιγμή να γίνει ο τέταρτος της κούρσας.

Το πρωί ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει συνολικά 45 από τις 50 υπογραφές της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που απαιτούνται και λίγο αργότερα με μήνυμά του στο twitter έγραψε: "Επειδή με ρωτούν για τις υπογραφές, είμαστε στις 45, όσα μέλη της ΠΕ θεωρούν ότι αξίζει άλλη μία υποψηφιότητα ας προσέλθουν".

Πρώτος κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος με δηλώσεις του χθες εμφανίστηκε ενωτικός, πετώντας όμως «καρφιά» τόσο προς τους κ. Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα όσο και προς τον Π. Καμμένο.

Η ερμηνεία των δηλώσεων του κ. Μεϊμαράκη που αφορούσε στον κ. Μητσοτάκη σχετιζόταν με την τοποθέτησή του ότι φιλοδοξεί να χτίσει και όχι να γκρεμίσει αλλά και ότι δεν προτείνει τη σύγκρουση αλλά τη συμφιλίωση.

Κατ’ αντιστοιχία η αιχμή του για την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα αφορούσε στην άποψή του πως «κάποιοι άλλοι έγιναν απολιτικοί και αμέτοχοι τα τελευταία χρόνια στα νεοδημοκρατικά δρώμενα επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει».

Σήμερα το πρωί πάντως τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τζιτζικώστας κατέθεσαν τις δικές τους υποψηφιότητες.

Ο πρώτος ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του ενώ τόνισε πως προσβλέπει σε ένα δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ.

Και ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε δημόσια τα 50 στελέχη που τον στήριξαν με την υπογραφή τους, τονίζοντας πως «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μια κρίση, είναι παρακμή» και επισημαίνοντας πως η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την έλλειψη οράματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιβεβαιώνεται από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η πληροφορία πως, έστω και την τελευταία στιγμή, θα αποφάσιζε να διεκδικήσει την αρχηγία στη ΝΔ ενώ και ο Ν. Δένδιας ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος “για λόγους προσωπικής πολιτικής συνέπειας”.

Στροφή τώρα στη διαδικασία

Η σημερινή ολοκλήρωση της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων φέρνει στην επιφάνεια την επόμενη φάση της διαδικασίας με τους υποψήφιους να μην δείχνουν να έχουν την ίδια θέση.

Οι κ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης έχουν ζητήσει η διαδικασία να πάει πιο πίσω χρονικά και οι κάλπες να στηθούν στα μέσα Νοεμβρίου ώστε οι πολίτες να έχουν χρόνο να ενημερωθούν διεξοδικά για τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων.

Ωστόσο, την αντίθεσή του με αυτή τη λογική είχε επισημάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προβάλλοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ, δείχνοντας όμως διατεθειμένος να αποδεχθεί το αίτημα των συνυποψηφίων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ