ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για πανεπιστημιακούς γιατρούς και ΕΔΟΕΑΠ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για πανεπιστημιακούς γιατρούς και ΕΔΟΕΑΠ
EUROKINISSI

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών. Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η τροπολογία για τη διάσωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ και κατά η Χρυσή Αυγή. 

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της τροπολογίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από τη μια οδήγησε τα ταμεία σε αδιέξοδο και από την άλλη φέρνει τροπολογία, λέγοντας στους εργαζόμενους μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αυξάνοντας την ίδια ώρα τις εισφορές των εργαζομένων.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον πρόεδρο της ΝΔ για τα όσα είπε στην παρέμβασή του για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο

Επικαλούμενος άποψη που είχε διατυπώσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για άρθρο που είχε εισαχθεί το 1995 σε νομοσχέδιο σχετικά με την εξαίρεση από την αποφυλάκιση των πρωταίτιων της χούντας, ανέφερε επί της ουσίας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ λέει σήμερα τα αντίθετα. Συμπλήρωσε ακόμη, ότι δεν μπορεί να εγκαλείται σήμερα η κυβέρνηση για την απόφαση που έλαβε το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ