ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας

Θεοδωράκης: Πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Διεκδικούμε την ηγεσία του νέου κόμματος γιατί θέλουμε να κάνουμε περισσότερα. Γιατί ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Αυτά δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μεγάλη ανοιχτή ομιλία στο Περιστύλιο του Ζαππείου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

«Η δημιουργία του νέου προοδευτικού κόμματος είναι ευκαιρία να ακολουθήσουμε ένα δρόμο ριζικά αντίθετο. Ένα δρόμο που φαντάζει ανηφορικός αλλά δεν είναι, απλώς δεν έχει σχέση με την κατηφόρα που ζούμε», ανέφερε και παρουσίασε την πρότασή του.

«Η πρόταση μας είναι λιτή και σύντομη: να καταργηθούν όλες οι πολιτικές γραμματείες. Τα υπουργεία να διοικούνται από τους γενικούς τους διευθυντές και όχι από κομματικά στελέχη και κολλητούς, που ορίζει ο εκάστοτε υπουργός. Να απελευθερώσουμε το δημόσιο από την κομματική μπότα. Να αξιολογήσουμε, να επιβραβεύσουμε και αυτό πρέπει να το εγγυηθεί το ΑΣΕΠ -δημιούργημα παρεμπιπτόντως του Πεπονή που το έκανε και δεν ξαναβγήκε βουλευτής.

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, οι νοσοκόμοι στον Ευαγγελισμό, οι καθηγητές της άγονης γραμμής, οι αστυφύλακες που περιπολούν στις γειτονιές μας πρέπει να επιβραβεύονται».

«Δεν κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια», ανέφερε, «για να προκύψει ένα Κίνημα που θα μπαίνει τσόντα είτε αριστερά, είτε δεξιά. Θέλουμε το τρίτο στέρεο πόδι σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον, ένα πόδι που θα μπορεί σύντομα να γίνει και το κύριο στήριγμα της χώρας».

Δεν έχουμε άλλο χρόνο, λοιπόν, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας. Να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες για γρήγορες και μεγάλες αλλαγές» είπε ακόμη και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει την Κυριακή διότι με τη ψήφο αυτή διαμορφώνεται η λύση για τις εθνικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ