ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση ΑΝΕΛ κατά Μητσοτάκη: Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί

Σφοδρή επίθεση ΑΝΕΛ κατά Μητσοτάκη: Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί
EUROKINISSI//Τατιάνα Μπόλαρη

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύουν οι ΑΝΕΛ με αφορμή της δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

«Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Καμμένος δεν είχε παρτίδες με τους Χριστοφοράκους, δεν έχει καμία σχέση με τα δωράκια της Siemens, ούτε με τις λίστες Λαγκάρντ και τα Paradise Papers. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατανοεί καν τις έννοιες ηθική, αρχές και αξίες. Η μόνη - αρνητική - σχέση του με την ηθική συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Siemens, offshore, Paradise Papers», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε τονίσει πως αποτελεί «μείζων θέμα» και «χρήζει και δικαστικής διερεύνησης», η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην πώληση οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία.

«Ο κ. Μητσοτάκης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του ιδίου και των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός του με offshore εταιρίες και τον γνωστό δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση τονίζει πως ο πρόεδρος της ΝΔ «επίσης οφείλει να απολογηθεί για τις σχέσεις του στενού του συνεργάτη Λ. Αυγενάκη, με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος».

«Το μόνο μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που υπάρχει», καταλήγει η ανακοίνωση «σχετίζεται με τους ανθρώπους της αυλής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και είναι πολλοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ