ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια στη Γεννηματά από Παυλόπουλο και Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Συγχαρητήρια στη Γεννηματά από Παυλόπουλο και Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES).

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του αθηναϊκού πρακτορείου, το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Φώφη Γεννηματά και την συνεχάρη για την επιτυχία της στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και παράλληλα της ευχήθηκε καλή δύναμη.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκέι Στανίσεφ συνεχάρη τη Φ. Γεννηματά για την εκλογή της στη ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Στανίσεφ δήλωσε ότι οι εκλογές αποτέλεσαν μία γενναία και αναγκαία κίνηση, που ενεργοποίησε τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. «Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μία καθαρή και σαφής νίκη, αλλά και μία πραγματική επιτυχία για όλους τους προοδευτικούς πολίτες χάρη στη σημαντική κινητοποίηση και συμμετοχή που προκάλεσε. Θέλω, επίσης, να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογές αυτές» ανέφερε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το PES πάντα υποστηρίζει την ενότητα της σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. «Είμαι ιδιαίτερα ενθαρρυμένος από αυτές τις εξελίξεις. Καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη για έναν ισχυρό, προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό πυρήνα, αυτή η διαδικασία της ανασυγκρότησης μπορεί να αποδειχθεί ένα πραγματικό σημείο καμπής για τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και για ολόκληρη τη χώρα. Μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή υποστήριξη του PES» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ