ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για την απώλεια της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για την απώλεια της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Η απόφαση για μετακόμιση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τονίζει πως η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής φέρουν την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Αθήνας από την πρώτη ψηφοφορία.

«Και στην διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Αθήνα, η κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου σημαντικές ελλείψεις στην πρόταση μετεγκατάστασης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, με συνέπεια η Αθήνα να αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.

Και αυτό παρ΄ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβεβαίωνε για υποβολή “πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου υποψηφιότητας”» δήλωσαν ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ σημείωσαν, ότι ο εν λόγω Οργανισμός, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο και θα μεταφερθεί στο Άμστερνταμ μετά το Brexit.

Πρόσθεσαν πως απασχολεί περίπου 900 μόνιμους εργαζόμενους και ενισχύει σημαντικά τον συνεδριακό τουρισμό της πόλης στην οποία εδρεύει, καθώς μόνο το 2015, 36.000 επισκέπτες ταξίδεψαν στο Λονδίνο σε περισσότερες από 500 συσκέψεις.

«O αποκλεισμός της ελληνικής πρότασης επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία προσέγγισαν το ζήτημα τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Αττικής. Χάθηκε έτσι άλλη ευκαιρία ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισαν οι δύο τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ