ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να παραταθεί κατά ένα έτος ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά ζητά η ΝΔ

Να παραταθεί κατά ένα έτος ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά ζητά η ΝΔ
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

Την παράταση κατά ένα έτος του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 4 βουλευτές της ΝΔ.

Οι κ.κ. Χ. Αθανασίου, Αν. Δημοσχάκης, Μ. Κόνσολας και Ν. Μηταράκης ζητούν να παραταθεί έως τις 31/12/2018 ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά, με σκοπό τη στήριξη των ακριτικών περιοχών για την οικονομική τους επιβίωση.

Ειδικότερα, προτείνουν:

«Μέχρι 31.12.2018 για τα νησιά των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου και της Καρπάθου, οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:

α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,

β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,

γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών,

δ) εισάγονται στα νησιά αυτά.

Η πιο πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ