ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Παρισιού έπλεξε το εγκώμιο του Τσίπρα

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Παρισιού έπλεξε το εγκώμιο του Τσίπρα
EUROKINISSI / Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα έπλεξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Παρισιού, Φρέντερικ Σικάρ, προσφωνώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό λίγο πριν την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης, στο κατάμεστο κεντρικό αμφιθέατρο του Συλλόγου μετά την βράβευση του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen).

«Δεν είστε μόνο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Είστε πολίτης του κόσμου» είπε ο Φ. Σικάρ επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταβάλει προσπάθειες για τη διόρθωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις δημοκρατικές της ρίζες, ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως τις ιδέες του Έλληνα πρωθυπουργού έδειξε πως συμμερίζεται ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του στην Πνύκα, αλλά και στη Σορβόνη.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Παρισιού, σχολιάζοντας την φιλολογία των περασμένων ετών περί Grexit, υπενθύμισε τα λόγια του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Ζισκάρ Ντε Εστέν, ο οποίος υποστηρίζοντας την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ είχε πει «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πλάτωνα εκτός».

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό μίλησε επίσης και ο Πατρίκ Βασμάν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, αναφέροντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν δεσμευμένος στην Αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια, αλλεπάλληλα και ότι δεν δίστασε να κάνει την επιλογή της Ευρώπης παρά τις όποιες διαφωνίες στο κόμμα του.

Ο Βασμάν κατέληξε, λέγοντας, πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «χάρισμα και τύχη», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Τέλος, τα δώρα το οποίο έδωσαν στον κ. Τσίπρα ήταν μια γκραβούρα με παλιό χάρτη της Ελλάδος και μια αφίσα με τον γαλλικό Μάη του '68.

Σημειώνεται πως την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολούθησαν περί τα 400 άτομα, κυρίως Γάλλοι δικηγόροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ